Terechte dubbelkampioenen Beampipers 2013

De clubkampioenschappen voor heren- en damesdubbels hebben dit jaar vier terechte kampioenen opgeleverd. Alle dubbels wonnen de titel in hun poule met het maximale aantal punten. Toch was het toernooi spannend: in drie van de vier poules werd het kampioenschap pas in de allerlaatste groepswedstrijd beslist.

_DSC4197Kampioen in de heren B-poule werden net als vorig jaar Gerrit van den Belt en Cor Pilat. Zij versloegen in een rechtstreeks duel de nummers twee Bart Gietema en Jan Wielenga met 7-5 7-5.

In de A-poule ging de winst naar Rienk van der Meulen en Eddie Sikkes. In de slotwedstrijd verwezen zij Riano van den Belt en Sako Veening met twee keer 6-4 naar de tweede plek. Rienk van der Meulen legde eerder dit seizoen ook al beslag op de clubtitel in het heren-enkel. Of hij voor de triple gaat en ook meedoet voor de mix-titel is nog niet bekend. ,,Ik heb nog geen partner”, aldus Van der Meulen.

Bij de dames was de strijd in de B-poule het minst spannend. Het duo Marian van de Wolfshaar en Renate Westerink won al hun wedstrijden. Op de tweede plaats eindigden drie dubbels met vier wedstrijdpunten, maar bij het tellen van de sets kwamen Sjoukje van den Belt en Alien Rinkema naar voren als winnaars van het zilver.

De strijd in de A-poule was bijzonder spannend. In een heuse finale op baan 1 vochten Geke Spinder en Gretha van der Veen een hevig duel uit met Boukje Gietema en Petra Hummel.  Gietema/Hummel wonnen de eerste set met 6-1, de tweede was met 7-5 voor Spinder/Van der Veen. Zij wonnen uiteindelijk ook de beslissende tie-break met 7-5.

Het niveauverschil in de wedstrijden op het Beampiper Dubbeltoernooi was wisselend. In tien partijen was een beslissende derde set nodig, in zeven sets was een zevende game nodig om te winnen, maar ook eindigden tien sets in een afgetekende 6-0.

Het toernooi had dit jaar een vlot verloop, al dreigde de regen vrijdagavond roet in het eten te gooien. Enkele partijen werden binnen gespeeld en in de twee laatste partijen van de avond moesten de spelers door de hevige regenval halverwege een drogere baan opzoeken. Zaterdag was het de hele dag droog en zonnig, al was toen de wind een bepalende factor. Enkele partijen werden al op de woensdagavond vooruit gespeeld, omdat de diploma-uitreiking spelen op de donderdagavond voor een aantal ouderparen onmogelijk maakte.

Alle winnaars ontvingen een kadobon van 10 euro, de nummers twee kregen een bon van 5 euro. Voor de familie Van den Belt leverde dat met drie prijswinnaars zoveel geld op, dat voor vader Gerrit nieuwe tennisschoenen kunnen worden gekocht.

Alle wedstrijduitslagen zijn terug te vinden op toernooi.nl

Foto’s zijn gemaakt door Fokke Wester en zijn te vinden in het fotoalbum

UITSLAGEN BEAMPIPERS DUBBELKAMPIOENSCHAP 2013

 HEREN POULE A

1. Rienk van der Meulen & Eddie Sikke 8
2. Riano van der Belt & Sako Veening 4
3. Teake de Boer & Pieter Spinder 4
4. Suard Posthuma & Wessel Posthuma 4
5. Hanbal Amir & Dirk Meijer 0

HEREN POULE B

1. Gerrit van den Belt & Cor Pilat 10
2. Bart Gietema & Jan Wieleng 6
3. Rudi Dokter & Bert Geuze 6
4. Andries Smilda & Hans Peter Wieringa 4
5. Rinse van der Meulen & Theo Rispens 2
6. Hein-Jan Veenstra & Fokke Wester 2

DAMES POULE A

1. Geke Spinder & Gretha van der Veen 8
2. Boukje Gietema & Petra Hummel 6
3. Willie Bolding & Tineke Erkelens 4
4. Anja Bruin & Gea Geuze 2
5. Jet Haanstra & Hetty Netten 0

DAMES POULE B

1. Renate Westerink & Marian van de Wolfshaar 8
2. Sjoukje van den Belt & Alien Rinkema 4
3. Elise de Jong & Nel-An Veldman 4
4. Margriet van der Veen & Heidi Veenstra 4
5. Clementine Deschesne & Thea Harkema 0

Onze sponsoren

TC de Beampipers