Padel

De afgelopen maanden is er hard gewerkt aan de realisatie van 2 padelbanen. 

Sinds 20 mei kan gebruik gemaakt worden van de banen. De hekken zijn inmiddels geplaatst en de verlichting werkt (dmv sensoren gaan de lampen  automatisch aan). Reservering van de padelbanen door leden vindt, net als voor de tennisbanen, plaats via de knltb clubapp. Zie hiervoor ook het kopje: afschrijven banen/knltb clubapp. Onder dit kopje vind je ook de spelregels voor eventuele introducées.

In de afgelopen periode zijn de clinics met zeer veel enthousiasme bezocht. Ook vinden vanaf begin juni padellessen plaats. Zie hiervoor onze pagina tennis- en padellessen.

ACTIE: SPECIAAL TARIEF LIDMAATSCHAP VANAF 1 JUNI

Van 1 juni t/m 31 december 2022 geldt er een speciale actie in verband met de opening van onze padelbanen. Wanneer je vanaf 1 juni lid wordt betaal je gedurende deze periode € 90,– en geen inschrijfgeld. Vanaf  1 januari 2023 betaal je de dan geldende contributie.

Verhuur padelbanen aan niet-leden

Op incourante uren kunnen niet-leden de padelbanen huren. Op dit moment zijn de volgende tijden hiervoor ingesteld.

Maandag t/m vrijdag: 13.00 – 17.00 uur

zaterdag en zondag: 13.00 – 20.00 uur

Huurders kunnen vanaf 4 dagen van te voren reserveren via het reserveringssysteem meet&playZie hiervoor ook de knop op onze site, waardoor je rechtstreeks naar dit systeem wordt doorgelinkt

Huur van een padelbaan is 24,– per uur. Ook padelrackets kunnen worden gehuurd voor 2,50 per racket. Een blik ballen is te koop a 5,00 per blik. Het is wel de bedoeling om speciale padelballen te gebruiken. Dit is een behoud voor je racket en voor het glas van de padelkooi.

Zodra je een boeking hebt gedaan, krijg je via de mail alle praktische informatie over hoe de rackets en ballen te verkrijgen zijn.

Voor meer informatie kun je mailen naar: padel@beampipers.nl 

Wat is padel

Padel is een racketsport en heeft veel weg van tennis en squash. De sport is spectaculair, snel en dynamisch door het gebruik van de wanden. Het strategische karakter van de sport maakt het al snel verslavend omdat je onverwachte rally’s hebt. Het unieke aan padel is dat je gemakkelijk en snel leuke rally’s kunt hebben met je vrienden, ongeacht het verschil in racketervaring.

Het speelveld van een padelbaan is te vergelijken met een tennisbaan, maar dan kleiner (20 bij 10 meter) en heeft een omheining van glas en hekwerk. Elke speelhelft, gescheiden door een net, is verdeeld in twee servicevakken en een achterveld. Padel wordt in dubbelspel gespeeld. Doordat de ondergrond kunstgras is, kun je bijna het hele jaar, met uitzondering van sneeuw en opdooi padel spelen.

Materiaal

Voor padel gebruik je een ander racket dan voor tennis. Het padelracket heeft geen snaren, maar is in zijn geheel van kunststof (carbon, fiber of grafiet). In het racketblad, meestal rond, is een groot aantal gaten geboord zodat je minder last hebt van de luchtweerstand. Het racket is maximaal 45,5 x 24 centimeter en wordt met een koordje om de pols bevestigd zodat het niet kan rondslingeren. Je hebt verschil in lichte en zware rackets. Met een licht racket beweeg je makkelijker waardoor je een snellere reactietijd hebt en is dus ideaal voor beginners. Zwaardere rackets hebben echter meer power en zijn dus meer geschikt voor gevorderden.

Spelregels

De spelregels van padel lijken veel op die van tennis, zo moet de bal ook over het net en in het vak van de tegenstanders worden geslagen. Opslaan doe je echter onderhands, waarbij de bal eerst moet stuiteren achter de servicelijn voordat je serveert. Een groot verschil is dat je de bal na de stuit tegen de wand of muur mag laten komen en hem dan pas terug hoeft te slaan. Dit mag ook weer via de muur en levert vaak verrassende rally’s op.

Een goede uitleg zie je hier:  Padel Spelregels – YouTube

Onze sponsoren

TC de Beampipers