Accommodatie

Banen

Op ons tennispark aan de Sportlaan in Drachten liggen vijf buitenbanen (gravel) met verlichting en automatische sproei-installatie, een miniveld (kunstgras) en een oefenkooi. Ook hebben we sinds mei 2022 2 padelbanen. In de loop van 2024 worden deze uitgebreid met nog 2 padelbanen. Daarnaast beschikken we over een tennishal met drie binnenbanen (tapijt). 

Openingstijden

Buitenbanen gravel:

padelbanen

vanaf 1 april tot ca.1 oktober (of langer als de weersomstandigheden het toelaten), van 8.30 tot 23.00 uur;

 

Het hele jaar door van 08.30 – 23.00 uur.

Tennishal: vanaf 1 april tot 1 oktober, van 8.30 tot 23.30 uur;
Kantine: in het zomerseizoen, uitgezonderd de schoolvakanties, ‘s avonds vanaf 19.00 tot 23.00 uur en bij clubactiviteiten. De kleedkamers en douches zijn, ook als de kantine gesloten is, bereikbaar via de aparte toegangsdeur, dagelijks van 08.30 – 23.30 uur.

Baanonderhoud gravelbanen

Het is belangrijk dat de gravelbanen goed worden onderhouden. Daarom is het verplicht om na het spe­len de banen te slepen met de daarvoor bestemde netten. De wijze van slepen is als volgt:

  • de gehele baan, dus ook de zij- en achteruitloop in een cirkel vegen
  • beginnen bij het hek en eindigen in het centrum van een speelhelft

Wanneer er plassen op de baan staan is het niet toegestaan te tennissen of te slepen. Het sproeien van de baan gebeurt automatisch, uitgezonderd tijdens de competitie, toernooien en andere activiteiten.

 

Baanonderhoud padelbanen:

  1. De padelbanen kunnen nagenoeg onder alle weersomstandigheden gebruikt worden. Alleen als de banen besneeuwd zijn, kan er geen gebruik van worden gemaakt. Tijdens het verwijderen van sneeuw wordt tegelijkertijd ook veel strooizand verwijderd.
  1. Na afloop van het gebruik van de padelbaan moet ook worden gesleept. Het slepen wordt in een cirkel gedaan en wel vanuit de buitenzijde naar de binnenzijde.

Baanhuur gravel tennisbanen

De gravelbanen zijn, gedurende het zomerseizoen, ook te huur.

Tarief: 22,– per uur 

Huurders kunnen vanaf 4 dagen van te voren reserveren via het reserveringssysteem van de KNLTB meet & playZie hiervoor ook de knop op onze site, waardoor je rechtstreeks naar dit systeem wordt doorgelinkt

Tennishal

In het zomerseizoen (van 1 april tot 1 oktober) kan, bij slecht weer, in de hal worden getennist, echter alleen op schone, profielloze tennisschoenen. Als de kantine dicht is, mag je, als je een buitenbaan afgeschreven hebt, ook binnen tennissen. Je kunt niet vóóraf reserveren via de clubapp, zoals voor de buitenbanen. Dus op het tijdstip dat je een buitenbaan hebt gereserveerd, kun je bij slecht weer binnen tennissen. Verhuurde banen, activiteiten en trainingen, gaan altijd vóór recreatief spelen. Zie voor activiteiten in het winterseizoen en de mogelijkheden voor baanhuur onder  indoortennis .

Baanhuur tennishal

Gedurende de winterperiode (van 1 oktober tot 1 april)  kunnen banen worden gehuurd door groepen voor 1, 1 1/2 of 2 uren voor het hele winterseizoen. Ook is het mogelijk om per uur een baan te huren. Er zijn ook mogelijkheden voor bedrijven, verenigingen of andere grote groepen om de volledige hal af te huren voor een evenement. Dit kan op vrijdagmiddagen en op de zaterdagmiddag en avond. Zowel leden als niet-leden kunnen banen huren. Voor informatie over en verhuur van binnenbanen kun je contact op nemen met Niels de Haan van Playtennisen padel, e-mail: info@playtennis.nl of 06-81537178

Zie ook indoortennis voor meer informatie over onder andere losse baanhuur.

Clubhuis en kantine

De kantine in ons fraaie clubhuis De Roestplaats is een gezellig trefpunt, zowel voor, tijdens als na een partijtje tennis, met een schitterend uitzicht op zowel de binnen- als de buitenbanen. Bij geschikt weer is het ruime buitenterras een aangenaam alternatief. Het clubhuis is verder voorzien van kleedkamers met douches en toiletten, een bestuurskamer en een toiletgroep, ook geschikt voor mindervaliden. Ons park is een rookvrij park, dus in het clubhuis en rondom het park mag niet worden gerookt. De kantine wordt in eigen beheer geëxploiteerd. Daardoor kunnen de prijzen laag blijven en wordt de clubkas gespekt. Elk clublid is dan ook verplicht om enkele keren per jaar een kantinedienst te draaien.

Openingstijden: Zomers: iedere ochtend van 9.00 tot 11.00 uur. ’s Avonds van 19.30 tot 23.30 uur behalve in de zomervakantieweken In het winterseizoen is de kantine open van 8.30 tot 12.00 uur en van 19.30 uur tot 23.30 uur.

Onze sponsoren

TC de Beampipers