Regen jaagt deelnemers Actifoodtoernooi 2014 naar binnen

DRACHTEN – De regen was dit weekeinde de grote spelbreker tijdens het 21ste Actifood Senioren Tennistoernooi. Op de banen van De Beampipers aan de Sportlaan speelden meer dan 150 tennissers hun partijen, verdeeld over 11 categorie├źn.

Voor het eerst waren de spelers verdeeld in de leeftijdsklassen 25+ en 45+. Tot nu toe werd altijd de scheidingslijn bij 35 jaar gelegd. De nieuwe indeling leverde een grote toestroom op van tennistalenten uit de regio.

De wedstrijden waren donderdag- en vrijdagavond en op zaterdag en zondag overdag. Na een mooie start werd zaterdag het speelplezier verstoord door enkele forse wolkbreuken. Daardoor moesten de wedstrijden worden verplaatst naar de hal, waar echter maar drie banen beschikbaar waren. Door het vele werk van de baancommissie, die speciale sponsen leende van de tennisclub uit Beetsterzwaag, waren de gravelbanen tegen het eind van de middag echter allemaal weer speelklaar.

De finaledag viel letterlijk en figuurlijk in het water. Ondanks opnieuw veel sponswerk door Chiel van Mulken, bleek buitenspelen onmogelijk. De partijen die op de eerste droge banen van start waren gegaan, moesten halverwege door nieuwe buien worden afgebroken, om in de hal uitgespeeld te worden. Het programma liep daardoor flink uit.

,,Toch hebben dankzij de tomeloze inzet van de wedstrijdcommissie en het geduld van de spelers alle wedstrijden plaats kunnen vinden”, zegt Suard Posthuma van de organisatie. ,,Naast het competitieve element staat bij dit toernooi vooral de goede en ontspannen sfeer centraal. Er was zaterdag een buffet en daarna werd opgetreden door een live-band. Bovendien kwamen de dames van de kantine bij de toeschouwers langs met versnaperingen. Ondanks het slechte weer kunnen we terugkijken op een bijzonder gezellig en geslaagd toernooi.”

Alle uitslagen en standen staan op www.toernooi.nl

Benieuwd naar het fotoverslag? Klik op vrijdagavond, zaterdagavond en zondag.

Foto’s Fokke Wester

Onze sponsoren

TC de Beampipers