Jan van der Meer en Gretha van Veen mixkampioenen De Beampipers 2014

Jan van der Meer en Gretha van Veen hebben de clubkampioenschappen in het Gemengd Dubbel  gewonnen. Winnaars in poule 2 waren Gerrit van den Belt en Ireen Koning en in poule 3 Fokke Wester en Marian van de Wolfshaar. Door een gunstige indeling vielen de beslissingen in de poules 1 en 3 pas in de laatste wedstrijden op zaterdag, waardoor het tot het laatste moment onzeker was wie de titel zou behalen. Klik hier voor het fotoverslag.

Poule 1

In poule 1 wonnen zowel Jan van der Meer/Gretha van Veen als Tim Kramer/Jestine Gietema hun eerste drie wedstrijden met ruim verschil. In de laatste partij moesten ze tegen elkaar tennissen om de hoogste eer en dat werd een spannende driesetter. Die ‘finale’ werd uiteindelijk door Van der Meer/Van Veen gewonnen (5-7, 6-4, 6-4), zodat zij de titel ongeslagen binnen sleepten. Kramer/Gietema eindigden derhalve als tweede. De derde plaats in de poule was voor het team Hanbal Amir/Jannie Sloot, die van elke wedstrijd een spannende aangelegenheid maakten: van de tien sets die ze speelden werden er zes pas beslist op het 7e punt. De strijd om de vierde plek werd in de wedstrijd tussen Jeen van der Meulen/Tineke Erkelens en Jos Hartwig/Dea Dijkstra beslist in het voordeel van de laatste

Uitslag

1 Jan van der Meer/Gretha van Veen – 16 punten

2 Tim Kramer/Jestine Gietema – 14

3 Hanbal Amir/Jannie Sloot – 10

4 Jos Hartwig/Dea Dijkstra – 6

5 Jeen van der Meulen/Tineke Erkelens-Popken – 0

Poule 2

In poule 2 waren Gerrit van den Belt en Ireen Koning oppermachtig. Zij verloren geen set en hoefden in drie wedstrijden slechts 12 games aan de tegenstanders te laten. Als tweede eindigden moeder en zoon Sjoukje en Riano van den Belt.

Uitslag

1 Gerrit van den Belt/Ireen Koning – 12

2 Riano van den Belt/Sjoukje van den Belt-De Vries  – 8

3 René Scheltes/Clementine Dechesne – 4

4 Simon Hornyák/Alie Oeloff-Kooy  – 2

Poule 3

In poule 3 werd de strijd om de eerste plek uiteindelijk beslist zonder te spelen. In de laatste wedstrijd zouden de teams Hein-Jan Veenstra/Margriet Riemersma en Fokke Wester/Marian van de Wolfshaar uitmaken wie de eerste plaats zou innemen. Beiden hadden namelijk hun twee voorgaande wedstrijden gewonnen. Helaas moest Hein-Jan zich met een blessure terugtrekken, waardoor Wester/van de Wolfshaar op de eerste plaats eindigden. Dit was een bijzonder gelijkwaardige poule, want van de vijf wedstrijden werden er vier pas beslist in de derde set. Tony Arts en Alien Rinkema, die uiteindelijk als tweede eindigden, kregen verreweg de meeste waar voor hun geld. Zij speelden drie keer een driesetter.

Uitslag

1 Fokke Wester/Marian van de Wolfshaar – 12

2 Tony Arts/Alien Rinkema – 8

3 Per Vroom/Margriet van der Veen – 6

4 Hein-Jan Veenstra/Margriet Riemersma – 6

 

Onze sponsoren

TC de Beampipers