Familietoernooi Beampipers

Het Familietoernooi van de Beampipers op zondag 30 december trok bijna 35 deelnemers en daarmee was deze eerste editie een groot succes. De elf teams, allemaal tussen de twee en de vijf spelers groot, waren verdeeld over twee poules. Alle teams speelden vijf wedstrijden, waarna de winstpunten en de gewonnen games de uitslagen bepaalden.

In Poule A was de hoofdprijs voor het team Dûbeld G, bestaande uit pake Chris Wissels en zijn kleinzoon Gerrit Wissels. Zij behaalden evenveel winst-punten als de nummer twee, maar waren in het onderlinge duel de sterkste gebleken.

In Poule B was de eerste prijs voor team De Geestlanden, in wie insiders de familie Veldman konden herkennen. In de laatste partij van de dag moesten zij in een rechtstreeks duel met team Rednips (Spinders) uitmaken wie de hoogste eer verdiende. Geen duimbreed, mes yn’e bek, bloed aan de paal, alle gezegden waren op het duel van toepassing.

Naast sportieve prestaties telde vooral de gezelligheid en wat dat betreft voldeed het nieuwe toernooi aan alle verwachtingen. ,,Een nieuwe traditie is geboren”, concludeerde Dea Dijkstra van de organiserende Evenementencommissie dan ook na de prijsuitreiking.

Foto’s Fokke en Silke Wester staan in het fotoalbum

Onze sponsoren

TC de Beampipers