Update 24 april: jeugd t/m 18 jaar mag trainen, competitie verplaatst naar najaar

Het kabinet heeft de maatregelen in de strijd tegen het coronavirus iets versoepeld. Jeugd t/m 18 jaar mag onder voorwaarden sporten vanaf 29 april; de overige maatregelen zijn verlengd t/m 20 mei. Dat betekent dat verenigingen beperkt open mogen voor lesgeven aan jeugd t/m 18 jaar. De voorjaarscompetitie wordt verplaatst naar het najaar en de KNLTB maakt scenario’s en toolkits voor het sporten in 1.5 meter samenleving.

Wat betekent dat voor onze club. Wij gaan 2 banen speelklaar maken (baan 5 en 6) voor lesgeven aan jeugd t/m 18 jaar. Uit nadere informatie blijkt dat er dus ook niet vrij getennist mag worden door jeugd. Dit mag namelijk alleen onder toezicht. Hieronder wordt verstaan een trainer, sportcoach of schoolleider.

Mocht blijken dat ook volwassenen gebruik gaan maken van baan 5 en 6, dan zullen we moeten overgaan tot het weer weghalen van de netten zodat de tennislessen aan jeugd binnen moeten plaatsvinden. Maar we gaan ervan uit dat wij als volwassenen de maatregelen respecteren en nog geduld hebben en hopelijk eind mei zelf ook weer vrij mogen tennissen.

Voorjaarscompetitie

De Voorjaarscompetitie kan dus niet starten in het weekend van 9/10 mei en het spelen van deze competitie voor de zomer is dus niet haalbaar . Daarom heeft de KNLTB besloten de Voorjaarscompetitie te verplaatsen naar het najaar. 

Of de competities in het najaar definitief door kunnen gaan is afhankelijk van de ontwikkelingen in de komende maanden en of de maatregelen het tegen die tijd toelaten zulke omvangrijke competities te spelen. 

Speeldata

De Voorjaarscompetitie wordt gespeeld in de periode van de Najaarscompetitie, van begin september tot en met eind oktober. Klik hier voor de speeldata. Voor meer informatie kijk op de site van de KNLTB

Inschrijven van teams

Uiterlijk half mei ontvangen alle Verenigingscompetitieleiders alle benodigde informatie om de inschrijving voor de Najaarscompetitie te kunnen doen.

Hierover zullen we jullie zo spoedig mogelijk informeren.

Onze sponsoren

TC de Beampipers