Clubkampioenschappen dubbel 2020: heel bijzonder

Van 31 augustus t/m 4 september zijn de clubkampioenschappen damesdubbel, heren dubbel en gemengd dubbel gehouden. Het is de enige activiteit van de evenementencommissie die dit jaar door kon gaan. De weersomstandigheden waren perfect; prachtige windstille avonden. De uitzondering was donderdagavond waar de regen met bakken uit de hemel viel. Gelukkig waren er maar een paar wedstrijden gepland, dus die konden binnen gespeeld worden. 

Zoals alles in 2020 verliepen deze clubkampioenschappen ook bizar.

In de GD hadden we 1 poule met 4 koppels. Als eerste moest Jan Koehoorn zich afmelden met een blessure. Gelukkig kon hij vervangen worden door Eddie Sikkes. Helaas moest na 1 wedstrijd Wytske Koehoorn ook opgeven met een blessure. Omdat Bauke Siderius en Marike Vieberink wel graag wilden tennissen, vielen Gert Keuning en Margriet v.d. Veen een wedstrijd in. De laatste wedstrijd van het oorspronkelijke koppel Wytske/Eddie is niet gespeeld. Clubkampioen GD 2020 met 3 gewonnen wedstrijden mogen zich dan ook noemen: Suard Postuma en Sanne Hunneman

Bij de herendubbels waren er 2 poules. In de ene poule zaten een aantal “senioren” die zich voor het eerst voor de clubkampioenschappen hebben opgegeven. Ze hebben aangegeven het hele jaar te gaan oefenen en volgend jaar het opnieuw te proberen. Petje af voor deze heren. Sjouke Walinga en Remco Oost mogen zich in deze poule clubkampioenen 2020 noemen

In de andere poule van de heren dubbels waren hele spannende wedstrijden. Helaas moesten Alfred Veltman en zoon Pieter de donderdagavond wedstrijd afzeggen. Vrijdagavond vond een titanenstrijd plaats tussen het koppel Henk Tjassing/Martin Dol tegen Jeroen Krikke/Gert Keuning. Deze is geƫindigd in een nipte overwinning van Henk/Martin met 7-6 en 7-6. Zij zijn dus ook clubkampioen 2020.

Dan de dames. Ook hier waren 2 poules. 2 dameskoppels Cobie Westra/Femke Hut en Anna Rixt de Boer/Dieke Talsma hadden nog nooit eerder meegedaan. Er werden 3 wedstrijden gespeeld en uiteindelijk zijn Anna Rixt en Dieke de clubkampioen geworden voor dit jaar; een mooie binnenkomer dus.

In de andere damesdubbelpoule verliep ook alles anders. Na 2 wedstrijden gespeeld te hebben moest Ydwine Gietema opgeven met een rugblessure. Ook de partner van Dea Dijkstra, Jannie Sloot, moest vrijdag besluiten om op te geven vanwege een blessure. Helaas betekende dat dat de finalepartij tussen Jannie/Dea en Gretha van Veen/Geke Spinder daarmee beslist was. Alle dames wilden echter wel hun wedstrijden spelen. Dus Anja de Bruin viel in voor Ydwine en speelde samen met Jestine Gietema de partij tegen Hanny Schroor en Tineke Erkelens. Helaas raakte Hanny tijdens de wedstrijd geblesseerd. Dea Dijkstra nam deze partij van haar over. Jestine en Anja wonnen. Daarna werd de wedstrijd Geke/Gretha tegen Jestine/Dea gespeeld. De eerste set was heel spannend en eindigde in 7 5 voor Geke/Gretha. Omdat het anders veel te lang duurde werd de partij onderbroken door de prijsuitreiking. Daarna speelden ze nog een 2e set die ook door Geke/Gretha werd gewonnen. Zij zijn dus clubkampioen 2020.

Na deze bizarre vrijdagavond werd op gepaste afstand nog lekker lang nagenoten van een prachtige tennisweek.

Onze sponsoren

TC de Beampipers