Clubkampioenen 2022 bekend

Van maandag 27 juni t/m donderdag 30 juni werden de clubkampioenschappen gespeeld. Je kon je voor 1 categorie opgeven. De herendubbel begon op maandagavond met een vervelende blessure voor Ronald de Jong. Hij moest al na 2 games afhaken. Wouter Verhagen stond aan de kant te kijken en was bereid om, met een geleend racket, direct in te vallen, zodat Bauke Siderius, nu met Wouter, toch kon spelen. . Helaas waren hun tegenstanders Erwin Wijnsma en Harry Westerhuis te sterk voor ze, maar iedereen was blij dat de partij gespeeld kon worden. Dinsdagavond speelden Bauke/Wouter tegen Rene Scheltes en Andries Smilda en helaas raakte Bauke toen zelf geblesseerd, zodat hun laatste partij tegen Jeen en Jos niet door kon gaan. Jeen v.d. Meulen en Jos Hartwig speelden op maandagavond een zware driesetter tegen Rene en Andries die eindigde in winst voor Jos en Jeen met 3 – 6; 6 – 0 en 6 – 1. Op dinsdag  speelden Jos/Jeen tegen Erwin en Harry. Ook dit was een spannende wedstrijd die eindigde in  7 – 5 en 6 – 4 voor Jos/Jeen. Omdat hun laatste wedstrijd verviel zijn zij dus clubkampioen HD 2022. Een hele prestatie!

 

Clubkampioen HD 2022

In de mixcategorie was het helemaal spanning en sensatie. Jeroen Krikke en Sytske de Boer maakten er woensdag een urendurende partij van tegen Suard Posthuma/Sanne Hunneman die Jeroen/Sytske uiteindelijk wonnen met 2 tiebreaks: 7 – 6, 7 – 6.  Donderdagavond moesten Suard/Sanne tegen Dieke Talsma/Gert Keuning en maakten ze er weer een spannende pot van die 3 sets duurde. Helaas verloren Suard/Sanne ook deze partij. Dieke en Gert hadden al verloren van Jeroen/Sietske, zodat zij zich clubkampioen mix 2022 mogen noemen.

 

Clubkampioen GD 2022

Bij de dames waren 6 dubbels opgegeven, die in 2 poules speelden. In de eerste wedstrijden  was er iets te veel niveauverschil waardoor deze niet heel spannend waren. De wedstrijden daarna des te meer. Woensdagavond streden de koppels HenriĆ«tte Dijkstra/Ada Beijaard om de eer tegen Femke Hut/Anna Rixt Wiersum. Dit werd, onder tropische omstandigheden, een zware driesetter die door Femke/Anna Rixt gewonnen werd met 3 – 6, 6 – 4, 6 – 1. Het andere koppel Coby Westra/Francis Terpstra moest tegen Ingrid Hoogma/Janice vd. Griend. Ook dit werd een driesetter die met 6 -7, 6 – 4, 6 – 4 gewonnen werd door Coby/Francis.  

 

Op de donderdagavond werd de finale gespeeld tussen Gretha van Veen/Geke Spinder en Marga Spall/Dea Dijkstra. Vanwege de weersvoorspelling werd een half uur eerder begonnen en dat was maar goed ook. De eerste set was direct al heel spannend en werd door Gretha/Geke gewonnen in een tiebreak. In de tweede set keken zij tegen een achterstand van 0 – 3 aan, maar ze herstelden zich goed en wonnen deze set met 6 – 4, waardoor zij zich clubkampioen 2022 mogen noemen. De laatste bal was nog niet geslagen of het onweer en de regen barstte los.

 

Deze foto is een dag later genomen toen het zonnetje weer lekker scheen
Op de achtergrond de banen die inmiddels blank stonden

Het waren weer mooie wedstrijden om te spelen, maar zeker ook om naar te kijken.

Meer foto’s zijn te vinden in de fotogalerij

Onze sponsoren

TC de Beampipers