Clubkampioenen 2021 bekend

Afgelopen week (6 t/m 9 sept) zijn de clubkampioenschappen dubbel gespeeld. In de meest mooie week van de hele zomer met heerlijke temperaturen, werden een aantal prachtige wedstrijden gespeeld. Dit jaar hadden we 5 poules en er deden 16 koppels mee.

Bij de gemengd dubbels hadden we in eerste instantie 3 koppels. Door een blessure moest 1 koppel afzeggen. Margriet en Harry begonnen dinsdagavond aan een hele leuke partij tegen Ido en Ingrid. Helaas moest Margriet in de 2e set opgeven door een blessure. Dit betekende dat Ido en Ingrid, die zich op het laatste moment hadden opgegeven, zich clubkampioen 2021 mogen noemen

 

 

 

Bij de heren waren 2 poules. Ed/Bauke en Sietse/Lolke moesten het opnemen tegen 2 nieuwe leden Wouter en Erwin. Zij waren een maatje te groot tegen de iets oudere heren, maar toch hebben ze wel plezier gehad met elkaar. Erwin en Wouter hebben dan ook gewonnen in de HD2.

in de HD 1 waren 4 koppels die zich hebben opgegeven. Riano verving de geblesseerde Jan. Ook hier werden mooie partijen gespeeld. Jeroen/Henk, Jeen/Jos en Hein Jan/Pieter deden hun best, maar uiteindelijk trokken Gerrit en Riano aan het langste eind en mogen zich clubkampioen HD 1 noemen.

 

 

En dan de dames. Ook hier waren 2 poules. In de DD 2 werd op dinsdagavond 2 1/2 uur gestreden door Christien/HenriĆ«tte tegen Francis en Anne Rixt. Na de eerste set met 6 – 0 te hebben verloren herpakten Anne Rixt en Francis zich en wonnen de 2e in een tiebreak. Daarna wonnen zij ook de 3e set. Een prachtige wedstrijd dus. Helaas moest Christien zich de volgende dag afmelden door een blessure. Buiten haarzelf was dit ook sneu voor het 3e koppel Frida en Ellen. Zij konden dus maar 1 wedstrijd spelen. Het was een leuke wedstrijd aldus henzelf, maar Anne Rixt en Francis waren net iets te sterk voor ze. Zij zijn dan ook clubkampioen geworden.

En dan de dames dubbel 1. Hier waren 4 koppels die om de eer gingen strijden. Nou dat hebben ze geweten. De wedstrijd van Geke/Marga tegen Hanny/Tineke was heel spannend en duurde 2 uren. Na 3 sets wonnen Hanny/Tineke. De avond erna moesten Hanny/Tineke tegen Jannie/Anja . Dit werd een bloedstollende strijd. In de eerste set stonden Jannie/Anja met 4 – 1 achter. Deze wisten ze toch nog te winnen. De 2e set herpakten Tineke/Hanny zich en wonnen met 6 – 2. Toen de 3e set, waar Jannie/Anja weer tegen een achterstand van 5-1 aan keken. Maar het is pas voorbij tot de laatste bal is geslagen dus langzaam kropen ze dichterbij. Het werd uiteindelijk een tie-break die door Janny en Anja werd gewonnen. Ze hadden 2 1/2 uur op de baan gestaan. Jestine en Dea hadden tegen deze 3 koppels ook mooie potjes, maar met iets minder strijd kunnen zij zich dit jaar clubkampioen noemen.

 

Alle wedstrijden konden in 4 avonden gespeeld worden, dus donderdagavond waren de laatste wedstrijden. Met prachtige luchten als achtergrond en zelfs een luchtballon kunnen we terugkijken op een geslaagd toernooi.

 

Onze sponsoren

TC de Beampipers