Actifood Open Senioren Dubbeltoernooi 2016

DSCN0780Editie 23 ging dit jaar voortvarend van start op de donderdag. Met 28 strak geplande wedstrijden was het een drukke start. Het weer en de deelnemers werkten prima mee en de sfeer zat er vanaf het begin als vanouds meteen goed in. Het niveau lag goed bij elkaar en resulteerde in spannende wedstrijden.

Ook de vrijdag begon voortvarend maar helaas gooiden tien minuten slagregens de boel in de war.

Gelukkig konden -onder aanvoering van de Gerda Veening en Ydwine Gietema- de spelers met aangepaste planning de hal in. Uiteindelijk beleefden de laatste partijen een beslissende super tiebreak wat resulteerde in een uiteindelijke sluiting van de kantine rond 02:30 uur.

Fris en fruitig stond de volgende dag een aantal van dezelfde spelers ook weer om 09:00 uur te ┬┤trappelen┬┤ om het gravel op te gaan. Wat een werk hebben de mannen van de baan gehad om alles voor elkaar te krijgen, maar alles lag er goed bespeelbaar bij. Dat was maar goed ook, omdat er 63 wedstrijden gespeeld moesten worden. Alles zat mee, het was perfect tennisweer zowel voor de toeschouwers als voor de spelers. Er was zon maar het was niet te warm, er was relatief weinig wind dus was geen ruimte voor excuses. En wederom liep het binnen bij de kantine als een goed geoliede machine. Toen de zon langzaam onderging kon men zich tegoed doen aan het lopende buffet waar weer meer dan genoeg was voor iedereen. Onder muzikale begeleiding konden de laatste partijen gespeeld worden en werd het wederom laat.

De finaledag begon nat maar we waren positief gestemd om toch een aantal banen buiten klaar te krijgen. Dat lukte drie keer waarna steeds de regen weer roet in het eten gooide. Toch werd er met vereende krachten hard doorgewerkt met als gevolg dat het schema niet te ver uitliep. Bij elf partijen was er een beslissende tiebreak nodig en werden de spelers tot het uiterste getest. Sommigen liepen inmiddels op hun laatste tandvlees na vier intensieve dagen en ze waren blij dat ze na de prijsuitreiking naar huis konden.

Kort samengevat: dit was weer een geslaagde editie. Voor volgend jaar zijn we op zoek naar mensen die mee willen helpen in de commissie. Een grotere commissie maakt het makkelijker om voor het toernooi de taken te verdelen en elkaar te ontlasten. Vele handen maken immers licht werk!

Ben jij flexibel, optimistisch en oplossingsgericht, welkom aan boord! Je kunt me appen op nummer 06-54 64 01 52.

Suard Posthuma

Onze sponsoren

TC de Beampipers