Rienk en Dea de nieuwe clubkampioenen enkelspel

Beampipers Enkel 26 Kampioenen Dea en RienkRienk van der Meulen is de Beampipers Clubkampioen 2013 in het heren-enkel. Dea Dijkstra won de clubtitel bij de dames. Beiden kregen zaterdagmiddag de kampioensbeker uitgereikt door Klaas Kooistra van de Evenementencommissie.

Rienk van der Meulen versloeg in de finale Bart Feenstra met 2-0 (6-3 en 6-2). De finale werd noodgedwongen binnen gespeeld, omdat rond half twaalf een plensbui de gravelbanen onbespeelbaar maakte. Ook de partij om de derde plaats werd in de hal gespeeld. Suard Posthuma won hier met 2-0 (6-3 en 6-1) van Timo van Bruxvoort, die genoegen moest nemen met de vierde plaats.

Toen na tweeën de banen weer waren opgedroogd konden de finale en het duel om de derde plaats bij de dames wel buiten worden gespeeld.  In de strijd om de eerste plaats versloeg kampioene Dea Dijkstra met 2-0 (6-1 en 6-2) Gea Geuze, die waarnam voor de verhinderde Dieuwke Gerbrandij. Het gevecht om het brons leverde de enige driesetter op in de finaleronde. Marga Spall won de eerste set (6-7), Geke Spinder de tweede (6-4), waarna de tie-break met 7-10 een prooi werd voor Spall.

De poules leverden donderdag- en vrijdagavond en zaterdagochtend uiteenlopende potjes op. Veel wedstrijden lieten een duidelijk niveauverschil zien, met veel sets die eindigden in 6-0 en 6-1. In een aantal partijen werd het nog flink spannend en moest een tie-break uitmaken wie de winnaar werd. Vrijdagavond vielen Sjouke Walinga en Cor Pilat uit met blessures. Het leverde hun tegenstanders een staand nummer en twee gratis punten op.

Viel de deelname bij de dames met zes speelsters nog wat tegen, de vreugde over het doorgaan van het toernooi overheerste. Bij de heren waren twaalf deelnemers, die waren verdeeld over twee poules. Dankzij de twee Oost-Europese clubleden mocht het toernooi zelfs het etiket Internationaal dragen.

Uitslagen

Heren Poule A

 1. Rienk van der Meulen 10 punten
 2. Timo van Bruxvoort 8 punten
 3. Pavel Krasnopevtsev 6 punten
 4. Sako Veening 4 punten
 5. Sjouke Walinga 2 punten
 6. Yevgen Nerush 0 punten

Heren Poule B

 1. Bart Feenstra 10 punten
 2. Suard Posthuma 8 punten
 3. Riano van den Belt 6 punten
 4. Hanbal Amir 2 punten
 5. Gerrit van den Belt 2 punten
 6. Cor Pilat 2 punten

Dames Poule A

 1. Dea Dijkstra 4 punten
 2. Geke Spinder 2 punten
 3. Fennelies Waanders 0 punten

Dames Poule B

 1. 1 Dieuwke Gerbrandij 4
 2. 2 Gea Geuze 2 punten
 3. 3 Marga Spall 0 punten

Frans Middelkamp, die de afgelopen dagen veel werk heeft verzet om de banen in goede conditie te krijgen, maakte van de gelegenheid gebruik om een verzuim uit het verleden goed te maken. Hij overhandigde aan Rien van Bruxvoort nog eens de trofee die behoort bij het clubkampioenschap van 1998. ,,Daar is toen niet een foto van gemaakt. Het is mooi dat we nu de kans krijgen om het toch nog eens voor het nageslacht vast te leggen.’’

Foto’s zijn gemaakt door Fokke Wester en zijn te vinden in het fotoalbum.

Onze sponsoren

TC de Beampipers