Nieuwsbrief 10-4 2022

 

Van de voorzitter

Van de voorzitter.
Sinds de vorige nieuwsbrief van juni is er veel gebeurd. We hebben op 11 juni een geweldige opening van de padelbanen gehad. Daarna zijn de clubkampioenschappen gehouden. Dit jaar werden deze afgesloten met een hele gezellige BBQ  waar ook de competitieteams voor waren uitgenodigd en waar de kampioenen zijn gehuldigd .Vervolgens kregen we een prachtige zomer waarin veel getennist en ook gepadeld is. Veel nieuwe padel spelende leden konden wij door de opening van onze twee spik-splinter nieuwe padelbanen in onze vereniging verwelkomen. Inmiddels hebben we 386 tennis- en padelleden. Padel als nieuwe sport is nog een beetje wennen voor zowel de huidige als de nieuwe leden. Hoe gaan we de komende periode de integratie van tennis en padel op ons prachtige park tot stand te brengen. En dan bedoel ik niet alleen sportief maar ook bestuurlijk.
We hebben een sportpark dat er op dit moment mooi uit ziet en waar zowel achter bij de padelbanen als voor bij de tennis veel reuring is. Het park is gezelliger en completer geworden.
Van 31 augustus tot 4 september is het Jacob Meek dubbeltoernooi gespeeld. Ook hier werden, onder fantastische weersomstandigheden, mooie tenniswedstrijden gespeeld. Een verslagje hiervan staat op onze website. De meeste leden zijn terug van vakantie zodat de Beampipercup de komende weken kan worden afgerond. Op 3 oktober zijn hiervan de laatste wedstrijden en dan wordt ook duidelijk wie poulewinnaar is geworden.
We gaan nu langzaamaan het najaar in. De najaarscompetitie tennis en voor het eerst ook  padel gaat gespeeld worden.  Naast de reguliere tennisteams hebben zich twee padelteams aangemeld. Ben benieuwd hoe dat gaat bevallen! Zie voor een overzicht van thuisspelende ploegen de website van onze vereniging.
Juist voor de integratie van nieuwe padel-leden wordt op 9 oktober een intern toernooitje georganiseerd. De inschrijvingen hiervan liepen zo snel, dat binnen 2 dagen de maximale deelname bereikt was.
Veel van de verenigingsactiviteiten kunnen niet georganiseerd worden zonder onze vrijwilligers. Vandaar dat het bestuur op 23 september alle vrijwilligers heeft uitgenodigd voor een BBQ op ons park als dank voor hun, soms jaren en jarenlange, inzet.
Rest mij nog iets te zeggen over een aantal praktische zaken rondom het park. Hiervoor wil ik verwijzen naar het kopje hieronder. Laten we met zijn allen ons park netjes en schoon houden; immers “samen maken we de club”.

Jos Hartwig,
voorzitter

Naar boven

Afspraken rondom het park

 • In de najaarsledenvergadering willen we voorstellen om ons park rookvrij te maken. Met name rondom de padelbanen wordt veel gerookt. De peuken hiervan liggen soms nog langs de baan. Vriendelijk verzoek om deze op te ruimen en nog beter, niet te roken tussen de padelbanen en baan 5. Graag afstand houden zodat spelers hiervan geen last hebben
 • Het pleintje achter de padelbanen is niet bedoeld om fietsen te plaatsen. Verzoek is om je fiets in de fietsenstalling bij het clubhuis neer te zetten.
 • De deur van het pleintje bij de padelbanen is bedoeld om van de binnenkant open te doen. De looproute naar de padelbanen en terug is via het clubhuis. Mocht je toch de deur gebruiken, wil je die dan weer dichtdoen. 

Naar boven

Padel praktisch

 • Onlangs hebben we ingesteld dat ‘s avonds minimaal met 4 personen gereserveerd moet worden in plaats van minimaal 2 personen . Op deze manier kunnen zoveel mogelijk leden van de banen gebruik maken. Overdag is dit nog wel mogelijk. Een enkele keer zien we dat er 2 personen een uur reserveren en dat daarna weer 2 personen reserveren en dat deze 4 personen vervolgens 2 uren met elkaar gaan padellen. Dit is niet de bedoeling. Laat ook andere mensen aan bod komen die graag in de avonduren willen padellen.
 • De lichten van de padelbanen werken op sensoren en gaan automatisch aan/uit. De grote lampen van de voormalige tennisbaan 6 zijn uitgeschakeld. Baan 5 gaat wel aan.
 • Introducés. Je mag maximaal 3 keer een introducé meenemen. Dit geef je ook door via de clubapp. Bij de reservering kun je kiezen voor introducé. Geef bij elke introducé een verschillend mailadres op. Daarna kom je bij een betalingssysteem, zodat de kosten, 5,-- per introducé, direct afgerekend worden. Graag op incourante uren tennissen of padellen met introducés.
 • Kijk ook eens op onze website; hier vind je alle informatie over reserveren, huur padelbanen voor niet-leden etc.
 • Mocht je ideeën, suggesties voor verbetering etc. hebben dan horen wij dat graag. Je kunt hiervoor mailen via padel@beampipers.nl

Naar boven

Padeltrainingen

Er zijn ontzettend veel aanmeldingen voor de trainingen die begin oktober beginnen.
Alle avonden zijn al vol. Er zijn nog een aantal opties voor overdag of zaterdagmorgen.
Mocht je je nog op willen geven, neem dan contact op met Niels de Haan van Playtennisenpadel.
TC de Beampipers Lespagina index — playtennis.nl

Wanneer je je al hebt opgegeven ontvang je binnenkort meer informatie over de trainingen via hem

Naar boven

Wintercompetitie padel

De KNLTB biedt een wintercompetitie aan en die telt 7 speeldagen in november, december, januari en februari. 
Op zowel vrijdag, zaterdag als zondag wordt er gespeeld in verschillende klassen. De padelcompetities op zaterdag en zondag zijn voor spelers van alle leeftijden en een team kan uit zowel mannen als vrouwen bestaan. Op vrijdag kun je vanaf 15 jaar deelnemen. Voor padelspelers t/m 17 jaar wordt op zondag een jeugdcompetitie aangeboden. De competitie is dus voor iedereen: beginners, licht gevorderden, gevorderden en wedstrijdspelers.
De speeldagen zijn:

Klik op afbeelding om te openen

 

Je kunt je hiervoor opgeven tot 13 september via:  technischecommissie@beampipers.nl

Naar boven

Voorjaarscompetitie 2023

Tot 1 december kun je je weer opgeven voor de voorjaarscompetitie. Dit geldt zowel voor tennis als padel. Voor nadere informatie en opgave, neem contact op met de technische commissie via: technischecommissie@beampipers.nl

Naar boven

Tuinploeg zoekt uitbreiding

Graag zou de tuinploeg uitbreiding van een aantal leden hebben die willen helpen bij het onkruid wieden, kleine snoeiwerkzaamheden etc.
Je kunt hiervoor contact opnemen met Dine de Vries of Frieda van Mulken.

Naar boven

Aanleveren kopij

 • De sluitingsdatum voor het aanleveren van de kopij voor Nieuwsbrief 10.5 is 4 november 2022
 • kopij kan gestuurd worden naar: redactie@beampipers.nl
 • De verschijningsdatum van Nieuwsbrief 10.5 is 11 november 2022

Naar boven

 

Snel naar