Accommodatie

Banen

Op ons Tenniscentrum Veneboer aan de Sportlaan in Drachten liggen zes buitenbanen (gravel) met verlichting en automatische sproei-installatie, een miniveld (kunstgras), een oefenkooi en bovendien in de tennishal drie binnenbanen (tapijt). De buitenbanen zijn in 2007 volledig gerenoveerd en in 2011 is de baanverlichting vernieuwd.

Openingstijden

Buitenbanen: vanaf 1 april tot ca.1 oktober (of langer als de weersomstandigheden het toelaten), van 8.00 tot 22.30 uur;
Tennishal: vanaf 1 april tot 1 oktober, van 8.00 tot 22.30 uur, echter alleen als de kantine geopend is;
Kantine: in het zomerseizoen, uitgezonderd de schoolvakanties, ‘s avonds vanaf 19.00 tot 23.00 uur en bij clubactiviteiten. De kleedkamers en douches zijn, ook als de kantine gesloten is, bereikbaar via de aparte toegangsdeur. In het winterseizoen, bij verhuur van de banen, dagelijks van 9.30 – 23.30 uur.

Baanonderhoud

Het is belangrijk dat de gravelbanen goed worden onderhouden. Daarom is het verplicht om na het spe­len de banen te slepen met de daarvoor bestemde netten. De wijze van slepen is als volgt:

  • de gehele baan, dus ook de zij- en achteruitloop in een cirkel vegen
  • beginnen bij het hek en eindigen in het centrum van een speelhelft

Wanneer er plassen op de baan staan is het niet toegestaan te tennissen of te slepen. Het sproeien van de baan gebeurt automatisch, uitgezonderd tijdens de competitie, toernooien en andere activiteiten.

Tennishal

De tennishal is eigendom van de Stichting Tennishal De Beampipers. In het zomerseizoen (van 1 april tot 1 oktober) kan, bij slecht weer of als de buitenbanen bezet zijn, in de hal worden getennist, echter alleen op schone, profielloze tennisschoenen en alleen als de kantine geopend is. Het afschrijfbord voor de buitenbanen hangt in de kantine, direct rechts van de toegangsdeur. Zie voor activiteiten in het winterseizoen en de mogelijkheden voor baanhuur onder indoortennis.

Baanhuur tennishal

In het winterseizoen (van 1 oktober tot 1 april) wordt de tennishal verhuurd door de stichting Tennishal De Beampipers. Voor informatie over en verhuur van binnenbanen kunt u contact opnemen met Tom Vink, email: info@tennisschoolvink.nl of 06 – 20789428. Banen kunnen worden gehuurd voor een vaste tijd gedurende het hele seizoen en ook losse baanhuur is mogelijk. Ook niet-leden kunnen dan een baan huren.

Zie ook indoortennis

Clubhuis en kantine

De kantine in ons fraaie clubhuis De Roestplaats is een gezellig trefpunt, zowel voor, tijdens als na een partijtje tennis, met een schitterend uitzicht op zowel de binnen- als de buitenbanen. Bij geschikt weer is het ruime buitenterras een aangenaam alternatief. Het clubhuis is verder voorzien van kleedkamers met douches en toiletten, een bestuurskamer en een toiletgroep, ook geschikt voor mindervaliden. Voor de kleintjes is er een speelhoek met wat speelgoed. In het clubhuis mag niet worden gerookt. De kantine wordt in eigen beheer geëxploiteerd. Daardoor kunnen de prijzen laag blijven en wordt de clubkas gespekt. Elk clublid is dan ook verplicht is om enkele keren per jaar een kantinedienst te draaien.